UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică

5 noiembrie

Home » Evenimente » UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică

 

Aksel Kolstad, cel supranumit de Time Magazine „Quentin Tarantino al pianului clasic” este un pianist, compozitor și dirijor norvegian care reușește să apropie publicul de muzica clasică, să facă spectacol și să transforme concertul într-un moment magic.

 

Concertul UNEXPECTED va avea loc la Sala de Eveniment Iulius Congres Hall de la Iulius Town Timișoara și va aduce pe scenă muzica clasică, muzica rock, umor și multă relaxare. Publicul va experimenta o interpretare inedită a artiștilor invitați, va putea interacționa cu ei, într-o atmosferă elegantă, selectă, dar în același timp nonconformista și deosebit de prietenoasă.

 

„Dorim să încurajăm generația tânără să se apropie de muzica clasică și de instrumente, să le arătăm și un alt tip de muzică. Acesta este și motivul pentru care am ales să aducem pe scenă tineri talentați din Timișoara, alături de artiștii consacrați. Mai mult decât atât, copii și tinerii sub 18 ani beneficiază de bilete gratuite la concert.”, a spus Laura Rusu - Asociația EDCUS (Educație Cultura Sport) organizatorul concertului.

 

UNEXPECTED este un concert de muzică clasică ieșit din tipare. Nu este o reinterpretare a ariilor clasice, ci pune în scenă metode inedite de interpretare și de experimentare a muzicii clasice într-un mod familiar, deoarece organizatorii și interpreții consideră că muzica clasică nu trebuie să fie neapărat solemnă, ci trebuie să îi încânte pe cei care o ascultă.

 

În prima parte a concertului vor performa 4Tune Quartet (vioară, violă, violoncel) și Remus Grama (violonist, dirijor), iar după pauză Aksel Kolstad (pianist, compozitor, dirijor) va urca pe scenă însoțit și de tineri muzicieni din Timișoara.

 

Biletele sunt disponibile pe platforma iabilet.ro. Pentru a încuraja participarea tinerilor, toți copiii și adolescenții sub 14 ani vor avea gratuitate.

Evenimentul este organizat de Asociația EDCUS (Educație Cultura Sport).

 

DESPRE INVITAȚI

 

Aksel Kolstad a cântat la cele mai mari festivaluri de muzică de cameră din Norvegia și din Europa. Concertul său de debut, din octombrie 2010 de la Carnegie Hall  a avut loc cu o sală, iar publicul l-a ovaționat în picioare. Kolstad a studiat compoziția cu Wolfgang Plagge și, de la vârsta de 17 ani, interpreta deja propriile sale lucrări pentru pian solo în multe țări din întreaga lume. De asemenea, a dirijat multe dintre lucrările sale orchestrale. Presa l-a numit „Franz Liszt al timpului nostru”(Göteborgs Posten), „Quentin Tarantino al muzicii clasice”(Time Magazine) sau a scris despre el „Ce face Aksel, care uimește cel mai mult publicul, este că el transformă concertul într-un moment magic de poveste." (Cappuccino Concerts, Perth, Australia)

El a devenit pianist în cadrul Gărzii Regale a Majestății Sale, Regele Norvegiei și a scris muzică pentru Prințesa Suediei. Aksel iubește să improvizeze live pe scenă și scrie la fel de ușor pentru orchestre mari, precum și pentru solo de pian. El este creatorul Cafe de Concert, prima cafenea de cu muzică clasică din lume, creând un mix urban și creativ al muzicii clasice.

 

4Tune Quartet. Din dragostea pentru rock a 4 prietene și colege de Filarmonică din Brașov, a luat ființă 4Tune Quartet, o trupă de coveruri rock mai neobișnuită, fiind un cvartet clasic, care prin sonoritatea instrumentelor clasice cu corzi, caută să păstreze vibe-ul și energia pieselor originale, dintr-un repertoriu ce acoperă 50 de ani de muzică și mai multe genuri (pop-rock, rock alternative, rock progresiv, heavy metal). De la concertul de debut din anul 2014 în clubul brașovean The Square, 4Tune Quartet a susținut numeroase concerte și a participat la festivaluri ca: Festivalul de Film Horror “Dracula Film Fest”, “Strada Dell ‘Arte”, Festivalul “Rock’n Parc”, “Musica Barcensis” şi “Musica Coronensis”, “Piano Rocks” - Sibiu şi multe altele. Ele formează o trupă de coveruri rock mai neobișnuită și le are în componență pe Roxana Bârsan – vioara I, Corina Csomortani – vioara a II-a, Simona Gurău – violă şi Alexandra Enache – violoncel.

 

Remus Grama este violonist în orchestra Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș și membru fondator al Bohemia String Quartet, dirijor al Filarmonicii din Târgu Mureș și al Rock Clasic Chamber Orchestra din München – Germania. A participat la cursurile de măiestrie ale dirijorului Konrad von Abel din Germania, fost asistent al maestrului Sergiu Celibidache; începând cu anul 2018 este dirijorul permanent al Bohemian Symphonic Orchestra, cu care are la activ proiecte precum spectacolul Vița-de-Vie „În Corzi” din Festivalul AWAKE ediția 2018, sau Bohemian Symphony din ediția 2019 a aceluiași festival. De asemenea este dirijorul permanent al Rock Classic Chamber Orchestra din München – Germania.

 

Asociația EDCUS- Educație- Cultura- Sport

 

Asociația își propune sa organizeze diverse evenimente culturale și educaționale de înaltă ținuta, cu oameni de cultura mai mult sau mai puțin consacrați din România și din întreaga lume. Credem in puterea muzicii clasice, in educația tinerilor și ne dorim ca prin această abordare, mai puțin conformistă a artiștilor invitați la acest eveniment, să deschidem publicului noi pasiuni pentru muzica clasică.

Informatii clienti
+40 256 401 600
Adresa de email
contact@iuliustown.ro
Locatie Iulius Town
Piața Consiliul Europei nr. 2, Timisoara
Program Iulius Town
MAGAZINE: 10.00-22.00 AUCHAN: 07.00-22.00
ABONARE NEWSLETTER
Inscrie-te mai jos pentru a primi ultimele noutati!
SC Attrius Developments SRL, Str. Palas, nr. 7A, cladirea A1, etaj 2, birou A.b-28, RO37160477, J22/488/2017, Capital social 220 RON
© Copyright 2024 Iulius Town
Web design by Royalty