Târgul de experimente - Timișoara Science Festival

21 mai

Home » Evenimente » Târgul de experimente - Timișoara Science Festival

 

Romanian Science Festival a fost fondat în 2018 și este primul festival național de științe din România. Această inițiativă s-a născut din dorința de a implica cercetătorii şi studenții români din diasporă în sistemul de educație din România cu scopul de a atrage elevii spre disciplinele științifice.

 

Comunitatea mentorilor RSF a ajuns la peste 100 de studenți, cercetători și profesioniști români din diasporă care se implică în diferite activități ale Romanian Science Festival: târguri de știință, webinarii, vizite la clasele online, concursuri. De la lansare în 2018, Romanian Science festival a adus știința în peste 150 de școli din România şi au ajuns la peste 100.000 de elevi.

 

Festivalul are două obiective principale. În primul rând festivalul își propune să construiască o legătură dintre diaspora academică și mediul educațional din Romania, oferind astfel modele de succes și orientare în carieră tinerilor din România. În al doilea rând, evenimentul dorește să ofere o platformă celor care sunt pasionați de știință, cultivând astfel parteneriate locale cu organizații autohtone, inițiative locale și instituții de învățământ pre-universitar și universitar.  

 

Dacă ești curios să descoperi fascinanta lume a științei, noi îți pregătim o adevărată experiență educativă și distractivă în același timp, printr-o serie de ateliere științifice bazate pe discipline precum...

  • Astronomia
  • Neuroștiința
  • Genetica și evoluția
  • Biologia
  • Chimia
  • Matematica
  • Informatica și robotica
  • Fizica
  • Geografia și știintele pământului

...unde vei putea observa și participa în diferite experimente științifice desfășurate de mentorii noști, cercetători și profesioniști la universități și companii de top din întreaga lume, alături de multe alte surprize.

Evenimentul se va desfășura în incinta Iulius Gardens, în data de 21 mai, între orele 11:00 - 17:00

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Nu fiți plictisiți! Rămâneți curioși!

 

Informatii clienti
+40 256 401 600
Adresa de email
contact@iuliustown.ro
Locatie Iulius Town
Piața Consiliul Europei nr. 2, Timisoara
Program Iulius Town
MAGAZINE: 10.00-22.00 AUCHAN: 07.00-22.00
ABONARE NEWSLETTER
Inscrie-te mai jos pentru a primi ultimele noutati!
SC Attrius Developments SRL, Str. Palas, nr. 7A, cladirea A1, etaj 2, birou A.b-28, RO37160477, J22/488/2017, Capital social 220 RON
© Copyright 2024 Iulius Town
Web design by Royalty