Museum of the Moon - Lights on Showcase

1 - 14 aprilie

Home » Evenimente » Museum of the Moon - Lights on Showcase

 

Luna rămâne în Timișoara până joi inclusiv. Pentru că ne dorim ca un număr cât mai mare de curioși să poate descoperi secretele ei, prelungim expoziția până pe 14 aprilie, cu speranța că de data aceasta condițiile meteorologice vor fi de partea noastră.

 

Americanii nu mai sunt singurii oameni care au explorat Luna. În perioada 1 - 14 aprilie, vom descoperi al cincilea cel mai mare satelit natural din Sistemul Solar, însă fără să îmbrăcăm costumul de astronaut, în parcul Iulius Gardens, unde va fi expusă instalația „Museum of the Moon”.

 

Lucrarea artistului britanic Luke Jerram este prima din seria sa dedicată corpurilor cerești și le oferă vizitatorilor oportunitatea extraordinară de a descoperi Luna în toată splendoarea detaliilor ei minunate, nu doar partea pe care o vedem mereu pe cer. Macheta măsoară 7 metri în diametru și corespunde unei scări de 1:500.000, ceea ce înseamnă că fiecare centimetru corespunde în realitate unei distanțe de 5 kilometri pe Lună.

 

Luna a fascinat oamenii dintotdeauna și de-a lungul timpului a fost văzută, atât ca zeitate, cât și ca planetă, a fost folosită ca instrument de măsurare a timpului, calendar și busolă, dar a fost și muză și a inspirat artiști, poeți, scriitori și muzicieni din toată lumea.

 

În prezent, luna este un „șantier” folosit în numele științei, iar NASA vrea să trimită un om pe Lună în 2024 și să construiască o bază lunară după 2030. Însă pentru cei mai mulți oameni, „Museum of the Moon” este cea mai personală și cea mai apropiată întâlnire pe care o vor avea vreodată cu Luna, iar opera de artă este realizată astfel încât să fie cât mai autentică și realistă.

 

Museum of the Moon” va „răsări” în fiecare seară, iar pe lângă imaginea impresionantă pe care ți-o oferă, îți dă șansa să „Câștigi câte-n lună și-n stele”. Astfel, după ce ți-ai făcut un selfie cu Luna, ai două variante să pleci acasă cu premii stelare. Tot ce trebuie să faci este să mergi la centrul de premiere cu flyer-ul pe care l-ai primit în zona instalației, în intervalul orar 17.00 – 22.00, de luni până vineri și în intervalul orar 15.00 – 22.00, sâmbătă și duminică. Dacă te numeri printre primii 200 de norocoși, câștigi pe loc un cadou surpriză. În plus, dacă alegi să-ți înnoiești garderoba și faci cumpărături de minimum 300 de lei (în zilele de 1, 2, 3 aprilie și 8, 9, 10 aprilie), câștigi vouchere la Muehle, Hervis, M·A·C Cosmetics, Nobila Casa, Manay, Mado, SushiVO și DAbo Doner. Regulamentul campaniei poate fi consultat AICI.

 

În cazul condițiilor meteo nefavorabile de vânt sau ploaie, instalația „Museum of the Moon” va fi demontată temporar, dar de îndată ce vremea permite, ea va fi remontată pentru a ne bucura împreună de expoziție.

 


 

Informatii clienti
+40 256 401 600
Adresa de email
contact@iuliustown.ro
Locatie Iulius Town
Piața Consiliul Europei nr. 2, Timisoara
Program Iulius Town
MAGAZINE: 10.00-22.00 AUCHAN: 07.00-22.00
ABONARE NEWSLETTER
Inscrie-te mai jos pentru a primi ultimele noutati!
SC Attrius Developments SRL, Str. Palas, nr. 7A, cladirea A1, etaj 2, birou A.b-28, RO37160477, J22/488/2017, Capital social 220 RON
© Copyright 2024 Iulius Town
Web design by Royalty