Expoziție NEW MEDIA ART

22 - 25 OCTOMBRIE

Home » Evenimente » Expoziție NEW MEDIA ART

 

NEW MEDIA ART "One Night Gallery & RIZI"
Timp de patru zile, arta, designul și tehnologia se intersectează cu natura din parcul Iulius Gardens, într-o expoziție plină de lumină, concepte inedite și experiențe interactive. În perioada 22-25 octombrie 2021, între orele 18:30-22:30, expoziția de new media art va aduce în Parcul Iulius Town unsprezece instalații de lumină fascinante.

 

Pentru prima dată, Iulius Town aduce în inima orașului care în anul 1884 a devenit primul iluminat electric din Europa acest concept expozițional inovator.

 

Expoziția va avea loc în parcul Iulius Gardens, unul dintre cele mai spectaculoase spaţii verzi din Timişoara, amenajat într-o manieră inedită, sprijinind inițiative ce au pus orașul în centrul scenei creative.

 

Tema expoziției este ELEMENTS și prezintă modul în care designul întâlnește natura; cele patru elemente primordiale ale naturii - pământul, focul, apa și aerul - comunică cu cele patru elemente esențiale din design - punctul, linia, planul și forma. Lumina și spațiul sunt elementele comune care leagă cele două lumi, cea naturală de cea artificială și sunt transpuse astfel cele 11 instalațiile de lumină. Cu ajutorul creațiilor realizate de studioul RIZI, timișorenii se vor bucura de modul în care natura și designul comunică prin noi forme de artă.

 

Printre instalațiile expuse se numără: o instalație arhitecturală cinetică, o instalație cu vapori de apă care se joacă prin culoare, o instalație cu lumină care se modifică în funcție de mișcările făcute de vizitatori, o reinterpretate vizuală a focului printr-o construcție arhitecturală, o instalație interactivă care va permite publicului să se joace cu ideea de comuniune a apei cu focul și alte instalații care compun o experiență multisenzorială prin lumină, sunet și mișcare.

 

Înființat în 2013 de către un arhitect și un specialist în comunicare și multimedia, RIZI este un studio de design la intersecția dintre arhitectură, tehnologie și comunicare, care explorează diverse căi pentru a transmite emoția prin intermediul tehnologiei. Cu focus pe experience design, studioul reunește publicul și tehnologia prin proiecte cross media atât în mediul fizic, cât și în cel digital, precum: expoziția de artă digitală BIOS, designul multimedia pentru pavilionul României la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2021, arhiva digitală a Muzeului Țăranului Român, instalații cu lumină pentru festivaluri din România și din Franța.

 

Purtarea măștii care să acopere atât gura, cât și nasul și menținerea unei distanțe sigure față de cei din jur sunt obligatorii pe întreaga suprafață a expoziției.

 

La Iulius Town te bucuri de artă și poți câștiga premii instant:

  • Zilnic, în perioada 22 – 24 octombrie 2021, între orele 18:30 – 22:30, clienții care vizitează instalațiile luminoase primesc un flyer care îi direcționează la Centrul de Premiere din Iulius Mall, pentru a-l preschimba într-unul din cele 1500 de premii instant;
  • Totodată, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10:00 – 22:00, clienții care cumpără de minimum 200 de lei din magazinele Iulius Town și prezintă la Centrul de Premiere bonurile fiscale din aceeași zi, care atestă cumpărăturile, primesc pe loc unul dintre cele 750 de vouchere puse în joc.

 

Regulamentul campaniei BUCURĂ-TE DE ARTĂ ȘI DE PREMII INSTANT

Informatii clienti
+40 256 401 600
Adresa de email
contact@iuliustown.ro
Locatie Iulius Town
Piața Consiliul Europei nr. 2, Timisoara
Program Iulius Town
MAGAZINE: 10.00-22.00 AUCHAN: 07.00-22.00
ABONARE NEWSLETTER
Inscrie-te pentru a primi ultimele noutati!
SC Attrius Developments SRL, Str. Palas, nr. 7A, cladirea A1, etaj 2, birou A.b-28, RO37160477, J22/488/2017, Capital social 220 RON
© Copyright 2022 Iulius Town
Web design by Royalty