În perioada, 24 – 27 septembrie 2020, Iulius Gardens se transformă într-o galerie în aer
liber a instalațiilor de artă și tehnologie, combinate într-un mod inovator. Aici, artiști locali și internaționali expun creații interactive, care exprimă emoțiile lor trăite în perioada de izolare. Accesul este gratuit.
LAUNCH DISTRICT21 #HOPE #ART #FREEDOM
Arta transformă : cum regăsim speranța în vremea pandemiei?
Vino să descoperi DISTRICT21, un muzeu #TECHART în aer liber : 5 instalații combină în mod inovator arta și tehnologia, exprimând emoțiile trăite în perioada izolării.
Artiști locali și internaționali și-au exprimat viziunea despre COVID19 prin instalații artistice interactive. Lipsa interacțiunii fizice, anxietatea, dorul de cei dragi sunt o parte din momentele imortalizate în District 21.
Te așteptăm să interacționezi live cu instalațiile și să îi cunoști pe artisti la @iulius garden, în data de 24.09, ora 19:00. Accesul este gratuit.
Un proiect realizat de Fundatia Artmedia, marca Flight Festival, cofinanțat de Consiliului Judetean Timis. Mulțumim sponsorilor și partenerilor: UVT Arte & Design, Aptiv, Sustainalytics și Iulius Town.
DESCRIEREA INDIVIDUALĂ A INSTALAȚIILOR #TECHART
1. interCONNECT
2020 este un an care ne-a învățat să valorizăm interacțiunea umană. Izolarea ne-a împins să realizăm cât de important este interconexiunea pentru a supraviețui.
Aceasta ne-a motivat să creăm o instalație interactivă, dar cu contact direct minim. interCONNECT ilustrează trăirile interne ale unei persoane, care depășind distanțarea socială, primește un răspuns viu.
2 betweenUS
Anul 2020 ne-a dat șansa să vedem lumea cu alți ochii, iar proiectul nostru tocmai asta prezintă, o poveste lirică și vizuală despre sentimentele și trăirile oamenilor văzute prin spectrul izolării și pandemiei.
Conceptul transpune stările emoționale care s-au accentuat în această perioadă de izolare, acestea fiind redate printr-un joc de contrast integrând tehnologia senzorilor și a luminii, unde formele geometrice se alătură celor organice și împreună
se dezvoltă într-un tot unitar, asemenea amestecului de sentimente trăite care au devenit parte din noi înșine.
3 paviliON
Pavilionul a evoluat pe tema izolării, interpretată pentru un spațiu urban. Panourile cadru ale instalației sunt interpretate ca o locuință, protejată de cadrul exterior.
Panourile-pereți sunt creați pentru a sugera o atmosfera creativă și inspirațională pentru a contura viața domestică, stările care pot fi generate de fiecare plan în parte.
Soluție pe timp de seară: panourile solare încărcate în timpul zilei luminează paviliON-ul, în timp ce materiale sugestive și texturile folosite crează o relație între spații si implicit între utilizatorii acestuia.
4 AGORA
Cuvintele cel mai des utilizate în 2020 sunt DISTANȚARE SOCIALĂ, interacțiunea fizică între persoane devenind o nouă frică.
Conștientizarea a ceea ce înseamnă distanțarea socială este esențială, o chestiune de supraviețuire, o simplă distanță de 2 metri, 200 de centimetri care îți pot schimba viața.
AGORA este o platformă interactivă și jucăușă în cadrul căreia persoanele interacționează unele cu altele și devin conștiente vizualdespre cum să mențină o distanțare în siguranță.
5 SF 2020
Artistul dorește să atragă atenția asupra tehnologizării omului contemporan ridicat la rangul de icon al vremurilor actuale.
Tendinţa de a fi înconjurat de cât mai multe device-uri şi mai ales de ultima generație produce o cantitate enormă de deșeuri.
2019 a reprezentat un record la nivel mondial privind generarea de deșeuri electronice, neluând în calcul anul 2020, care a ridicat era dispozitivelor la un indice istoric.
Instalaţia este încadrată în ideea Reciclării, a Reutilizării, a conştientizării Consumerismului si reducerea acestuia.